Світ

РФ має намір захопити аеропорт у Кишиневі – прем’єр Молдови

РФ має намір захопити аеропорт у Кишиневі – прем єр Молдови

Прем’єр-міністр Молдови Дорін Речан

Речан зазначив, що є кілька сценаріїв дестабілізації ситуації у Молдові. Один з них – захоплення аеропорту для перекидання військ РФ.

 

 

 

 

Прем’єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив, що Росія планує захопити аеропорт у Кишиневі та перекинути туди своїх військових. Про це повідомляє Moldova1.

 

Він зазначив, що є кілька сценаріїв дестабілізації ситуації у Молдові, зокрема той, про який говорив президент України Володимир Зеленський.

 

За словами Речана, молдовські органи готові протистояти цим викликам.

 

“Молдова виступає за мирне врегулювання Придністровського конфлікту, і нам потрібно узгодити наші цілі щодо миру і безпеки”, – заявив прем’єр Молдови.

 

Нагадаємо, раніше президент Молдови Мая Санду заявила, що Росія планує здійснити держпереворот у Молдові за допомогою протестів опозиції та із залученням осіб з військовою підготовкою, громадян Росії, Білорусі, Сербії та Чорногорії. РФ розраховує напасти на урядові будівлі і змінити владу у республіці.

 

 

 

Президент України Володимир Зеленський заявив про готовність допомогти Молдові із Придністров’ям. За його словами, РФ віддавна планувала змінити керівництво Молдови. Однак Молдова і РФ не мають спільного кордону, а перекидати своїх військових вони можуть тільки в аеропорт у Кишиневі.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button