Світ

Боррель надав ЄС пропозицію щодо активів Росії

Боррель надав ЄС пропозицію щодо активів Росії

Фото: Сайт Європарламенту

Пропозиція Борреля передбачає спрямування 90% коштів через Європейський фонд миру

Глава дипломатії Євросоюзу очікує на швидке затвердження цієї пропозиції Європейською радою.

Високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель представив Раді ЄС ініціативу щодо використання доходів із заморожених активів Росії для підтримки України. Про це він написав у соцмережі Х у середу, 20 березня.

“Сьогодні я представив пропозицію високого представника про ухвалення Радою ЄС рішення щодо використання непередбачених доходів від заморожених російських активів для підтримки України в її боротьбі за перемогу”, – написав він.

Боррель уточнив, що його пропозиція передбачає спрямування 90% коштів через Європейський фонд миру і 10% – через бюджет ЄС.

“Я розраховую на швидке затвердження цієї пропозиції Радою. Це продемонструє єдність ЄС і його прихильність підтримці України та її народу”, – додав глава дипломатії ЄС.

Напередодні ЗМІ повідомили, що Боррель запропонує 90% доходів від заморожених у Європі активів РФ використати для закупівлі озброєнь для України. А решту 10% пропонується перевести в бюджет ЄС для їх використання з метою підвищити потенціал української оборонної промисловості.

Ухвалити рішення щодо цих заходів мають країни-члени Євросоюзу на саміті 21-22 березня в Брюсселі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button