Світ

П’ять туристів на Майорці були оштрафовані на 36 тис євро кожен

П ять туристів на Майорці були оштрафовані на 36 тис євро кожен

Фото: Unsplash

Влада міста Магалуф бореться з небезпечною поведінкою туристів, які стрибають з балконів у воду

В результаті серії трагедій на балконах регіональний уряд Майорки прийняв у 2020 році закон, що забороняє практику “балконінгу” на всіх Балеарських островах зі штрафами до 58 тисяч євро.

Четверо британських, а також шведський турист були оштрафовані на 36 тисяч євро кожен у Магалуфі – пляжному курорті в південно-західній частині Майорки. Вони стрибали та збиралися стрибати зі своїх балконів у басейн внизу, що на подвір’ї готелю. Про це у вівторок, 22 серпня, пише Daily Mail.

За даними місцевої ради муніципалітету Кальвія, який охоплює популярні туристичні точки Магалуфа і Пальма-Нова, двом оштрафованим британцям – по 18 років, а двом іншим – по 19.

Таке явище вже стало звичним для курорту і навіть отримало назву “балконінг”. Однак воно, як наголошують місцеві чиновники – небезпечне. 

“Адже така поведінка безвідповідальна, яка може призвести до серйозних травм чи навіть до смерті. І це не той образ, який ми хочемо для нашого муніципалітету”, – заявив Хуан Феліу, голова ради Кальвії. 

Як пише Daily Mail, в останні роки в інтернеті з’явилися кадри британських туристів, які піднімаються з одного балкона готелю на інший або стрибають зі свого балкона в басейн внизу. 

“В результаті серії трагедій на балконах регіональний уряд Майорки ухвалив у 2020 році закон, що забороняє практику “балконінгу” на всіх Балеарських островах зі штрафами до 58 тисяч євро”, – уточнює видання. 

Відзначимо, що на пляжах популярного іспанського курорту Майорка з’явилися фейкові знаки, які попереджають англомовних туристів про різну небезпеку, яка їх може чекати. 

Нагадаємо, в Одесі перші шість пляжів офіційно відкрили для купання. Пляжі обладнані захисними сітками від мін, спостережливо-рятувальними постами, буями, гучномовцями та укриттями, що знаходяться неподалік.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button