Світ

Проти Навального порушили нову кримінальну справу

Проти Навального порушили нову кримінальну справу

Фото: Медиазона

На російського опозиціонера Олексія Навального завели ще одну кримінальну справу

Навальний знаходиться у колонії суворого режиму у Володимирській області за звинуваченням у шахрайстві та екстремізмі.

Проти російського опозиційного політика Олексія Навального, який перебуває у колонії у Володимирській області, порушили нову кримінальну справу. Цього разу російська влада інкримінує йому „вандалізм“. За цією статтею Навальному загрожують штраф, або обов’язкові роботи, або арешт на строк до трьох місяців. Про це у п’ятницю, 1 грудня, повідомляється у Telegram-каналі політика. 

За словами Навального, він отримав листа зі Слідчого комітету Росії. “Повідомляю, що стосовно вас порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 214 КК РФ. Два епізоди”, – цитує політик лист слідчого.

 

Навальний зазначив, що змісту статті він не знає – “а подивитися ніде”.

 

“Ну, тобто вони реально раз на три місяці порушують проти мене нову кримінальну справу. Ніколи ще засуджений, який сидить більше року в одиночній камері, не жив таким насиченим суспільно-політичним життям”, – пише Навальний.

 

Як зазначають його соратники, це вже 14-та кримінальна справа стосовно Олексія Навального. Він був відправлений російською владою до колонії у лютому 2021 року після того, як його визнали винним у шахрайстві в рамках справи „Ів Роше“. Тоді політика засудили до двох років та восьми місяців ув’язнення. У березні 2022 Навального також визнали винним за статтею про шахрайство, а потім в образі судді, призначивши 9 років колонії суворого режиму (за сукупністю злочинів).

 

У серпні 2023 року Олексія Навального було засуджено Мосміськсудом до 19 років позбавлення волі в колонії особливого режиму у справі про створення „екстремістської організації“.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button