Світ

Протести у Франції: затримано 24 людини

ФранціяВ результаті протестів водіїв по всій території Франції проти зростання цін на пальне було поранено 47 осіб, затримано 24. Про це повідомляє The Local France, пише 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

“50-річна жінка загинула і  отримали поранення 47 людей, троє з яких перебувають у критичному стані, під час демонстрацій через високі ціни на пальне у Франції. Поліція затримала щонайменше 24 осіб”, – йдеться у повідомленні.

Серед поранених – як самі демонстранти, так і поліцейські та водії, що намагалися проїхати через блокади на дорогах.

Зазначається, що більшість протестів були відносно спокійними, незважаючи на гнів, висловлений людьми в інтерв’ю та у соціальних мережах останніми днями через подорожчання цін на пальне в цьому році, зокрема на дизельне.

Загалом участь у двох тисячах акцій протесту у Франції взяли від 124 тис. до 200 тис. осіб.

Рух “жовтих жилетів” – це стихійний рух невдоволених зростанням цін на пальне, який виник у соціальних мережах. Учасники протесту впізнають одне одного за жовтим аварійним жилетом, покладеним під лобове скло. “Жовті жилети” протестують проти підвищення цін на пальне, екологічного податку, а також проти “несправедливої політики уряду”, що підриває купівельну спроможність населення, пише RFI.

У Парижі учасники акції заблокували Єлисейські поля з боку Тріумфальної арки. Ще близько сотні маніфестантів знаходяться біля Єлисейського палацу.

Раніше повідомлялося, що під час акції проти зростання цін на пальне жінка-водій авто випадково збила насмерть протестувальницю, яка брала участь у дорожній блокаді.

Back to top button