Україна

Президент Франції і США провели розмову – обговорили Україну – 1News


Фото з відкритих джерел

Очільники Франції та США обговорили зусилля зі стримування у відповідь на триваюче нарощування сил РФ

Президент Франції Емманюель Макрон перед робочою поїздкою до Москви провів телефонну розмову з президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом, під час якої сторони обговорили ситуацію на кордоні України з Росією. Про це повідомила пресслужба Білого дому.

“Обидва лідери обговорили дипломатичні зусилля, а також зусилля зі стримування у відповідь на триваюче нарощування сил РФ біля кордонів з Україною”, – зазначили у відомстві.

Крім того, адміністрація американського лідера поінформувала, що Байден і Макрон “висловили підтримку суверенітету і територіальній цілісності України та готовність продовжити консультації з союзниками і партнерами”.

До слова, за даними Le Journal du Dimanche, очільник Франції вважає, що його візит до РФ допоможе почати процес деескалації навколо України.

“Ми обговоримо умови деескалації. Ви повинні бути дуже реалістичні. Ми не доб’ємося односторонніх жестів, але важливо не допустити погіршення ситуації, перш ніж вибудовувати механізми і жести взаємної довіри”, – заявив Макрон.

На думку президента Франції, Європа повинна піти на поступки. Макрон вже натякає, що західним країнам, можливо, доведеться піти на компроміс з Росією. Своєю чергою, члени НАТО вважають, що Росія відступить лише в разі демонстрації сили і збільшення поставок зброї на територію України.

1News за темою: Домовилися спільно працювати над санкціями проти РФ: Джонсон та Макрон провели розмову

Раніше повідомлялося, що президенти України та Франції Володимир Зеленський і Емманюель Макрон провели другу телефонну розмову за тиждень. На ній обговорювалася активізація “нормандського формату”.


Джерело

Back to top button