Світ

Президент Грузії закликала посилити умови перебування росіян у країні

Президент Грузії закликала посилити умови перебування росіян у країні

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі

У Грузії незадоволені позицією чинного уряду щодо російського вторгнення в Україну.

 

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі виступила проти відновлення прямого авіасполучення з Росією і зажадала посилити умови перебування росіян у країні. Про це повідомляє прес-служба Зкрабішвілі.

 

“Я не вітаю відновлення рейсів до Росії! Я не можу погодитися з аргументом, який використовується на підтримку цієї позиції, тобто нібито вона служить полегшенню проблем грузинів, що проживають у Росії”, – зазначила президент.

 

За її словами, для грузинського суспільства і для неї самої є “як мінімум, незрозумілою” позиція чинного грузинського уряду щодо російського вторгнення в Україну.

 

Зурабішвілі закликала уряд “серйозно вивчити питання припливу російських громадян” до Грузії, щоб врахувати і захистити безпеку та національні інтереси грузинів.

 

“Також замість відновлення польотів уряду слід подбати про репутацію країни, категорично відповісти на звинувачення на адресу країни – про обхід санкцій (проти РФ, – ред.) через Грузію!”, – наголосила президент.

 

Як відомо, після вторгнення РФ в Україну прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що країна не приєднається до західних санкцій проти Росії.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button