Світ

Президент Грузії підтримала протестувальників

Президент Грузії підтримала протестувальників

Фото: Скриншот

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі

Саломе Зурабішвілі заявила, що ті, хто сьогодні стоїть під будівлею парламенту проти закону про “іноагентів”, представляють вільну Грузію.

 

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі у зверненні до мітингувальників у Тбілісі заявила про підтримку протесту проти закону про “іноагентів”. Вона сказала, що накладе на нього вето.

 

“Я звертаюся до вас, хто стоїть цього вечора на Руставелі, де і я не раз стояла. Сьогодні я стою в Нью-Йорку, і за мною – статуя Свободи. Це є символом, заради чого Грузія боролася завжди, заради чого ми дійшли до сьогоднішнього дня. Я поряд з вами, тому що сьогодні ви представляєте вільну Грузію”, – сказала глава держави у відеозверненні, опублікованому у Facebook.

 

Зурабішвілі додала, що “Грузія, яка бачить своє майбутнє в Європі, нікому не дозволить це майбутнє відібрати”.

 

“Цей закон нікому не був потрібен, його взято нізвідки, крім диктату Москви. Це треба скасувати. У жодній формі його не треба відправляти до Венеціанської комісії. Там чудово знають, що це за закон. Я з першого дня говорила, що буде вето. І вето буде”, – наголосила вона.

 

Нагадаємо, 7 березня парламент Грузії ухвалив у першому читанні законопроект про прозорість іноземного впливу, який значною мірою успадковує російське законодавство про “іноагентів”.

 

 

 

Декілька сотень неурядових організацій та ЗМІ Грузії підписали заяву проти ухвалення закону. Серйозне занепокоєння у зв’язку з грузинською законодавчою ініціативою висловили США та ЄС.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button