Світ

Президент Молдови хоче закрити офіс НАТО у Кишиневі

Президент Молдови Ігор Додон в інтерв’ю російській газеті «Известия» заявив, що офіс НАТО в Кишиневі може бути закритий в кінці поточного року.

Президент Молдови Ігор Додон

«Нагадаю, я завжди виступав проти офісу НАТО в Кишиневі. Є велика ймовірність, що після парламентських виборів в кінці цього року офіс альянсу буде закритий», – сказав Додон.

Він додав, що відкриття офісу НАТО з інформування в Кишиневі пов’язано з тим, що країни альянсу хочуть переконати населення Молдавії відмовитися від нейтралітету. Більшість молдаван, за його словами, не хочуть брати участь в геополітичному протистоянні. «З приводу НАТО ще раз хочу повторити: дискутуючи на цю тему, завжди треба пам’ятати, що Молдова – нейтральна країна. Нам нецікаво і ми не будемо – а це думка більшості громадян – ставати частиною будь-якого військового блоку. Це принципова позиція, яку підтримують більшість молдаван», – зазначив Президент.

Також президент зазначив, що альянс хоче закріпитися в Молдавії, оскільки  йому необхідно якомога ближче знаходитися до Росії. «Їм потрібно якомога ближче підібратися до кордонів Російської Федерації…. Я не можу допустити, щоб наших громадян і нашу країну використовували в геополітичних протистояннях. Тому ми як нейтральна країна повинні дружити з усіма – і з Заходом, і зі Сходом. І ні в якому разі не повинні грати на чиїйсь стороні проти когось. А значить, Молдова буде виходити зі своїх національних інтересів. Це моя принципова позиція, яка не змінювалася і не буде змінюватися», – підкреслив Додон.

Back to top button