Події

Справи Майдану: Судитимуть двох екскомандирів, які організували вивезення та з…

Справи Майдану: Судитимуть двох екскомандирів, які організували вивезення та знищення табельної вогнепальної зброї і службової документації «чорної роти» Беркуту

????Прокурори Офісу Генпрокурора скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх командирів полку та спецроти ПМОП «Беркут», підпорядкованого ГУМВС України в м. Києві.

????Їм інкриміновано

????Розслідуванням встановлено, що 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській працівники правоохоронних органів на виконання злочинного наказу застосували вогнепальну зброю до мирних учасників акції протесту. Внаслідок цього загинули 48 людей, 90 учасників акцій протесту отримали вогнепальні кульові поранення.

????Командири полку та спецроти «Київського Беркуту», усвідомлюючи, що їх підлеглі вчинили масові умисні вбивства та замахи на умисні вбивства учасників акції протесту, вирішили приховати сліди злочинів та знищити знаряддя вбивств.

????З цією метою 21 лютого 2014 року обвинувачені організували й забезпечили переміщення та вивезення вогнепальної зброї, яка використовувалась під час вчинення злочинів, а саме: 24 автоматів АКМС, снайперської гвинтівки Драгунова, 4 рушниць.

????Зброю вивезли з території місця дислокації ПМОП «Беркут» у невстановлене місце, де її незаконно знищили, розрізавши на частини та видаливши серійні номери.

????Після цього частину знищеної вогнепальної зброї втопили в притоці річки Дніпро – річці Віта, а частину закопали на її березі.

????Крім цього, командир полку заволодів особливо важливими офіційними документами ПМОП «Беркут», які містили сліди злочинів, та здійснив усі необхідні дії для зникнення цих документів,

????Таким чином він намагався ускладнити ідентифікацію підлеглих правоохоронців, які вчинили масові вбивства та замахи на вбивства.

????Нагадаємо, раніше за результатами підтримання публічного обвинувачення прокурорами Офісу Генерального прокурора заочно засуджено до 10 років позбавленні волі колишнього заступника керівника одного з управлінь МВС України, який здійснив знищення та приховування зброї.

????Досудове розслідування – ДБР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 − two =

Back to top button