Світ

Представник Ізраїлю в ООН закликав дослухатися до Зеленського


Під час свого виступу він порівняв сучасний ісламський режим у Тегерані з Третім рейхом, додавши, що аятола Хаменеї нічим не відрізняється від Адольфа Гітлера.

“Третій рейх Гітлера бачив себе втіленням тисячолітньої імперії, що простягається крізь континенти, так само як і бачення Хаменеї передбачає, що його радикальна шиїтська гегемонія пошириться на весь регіон та за його межі”,- зауважив ізраїльський дипломат.

Саме тому, за його словами, Іран озброюється міжконтинентальними балістичними ракетами.

“Іран та Ізраїль розташовані на одному континенті. Тож наступними станете ви”,- зазначив ізраїльський дипломат, звертаючись до інших країн ООН.

Він нагадав, що впродовж останніх років іранські дрони вбивали та продовжують вбивати українських цивільних.

“Президент Зеленський, коли засудив учора атаку Ірану, сказав, що іранські безпілотники є інструментом терору чи в небі над Близьким Сходом чи Європою. І звук цих дронів має стати тривожним дзвінком для вільного світу”, – зауважив глава ізраїльської делегації.

Ердан закликав Радбез ООН дослухатися до слів президента України та “прокинутися” від цього тривожного дзвінка.

Представник Ізраїлю підкреслив, що стратегія Ірану полягає в тому, щоб озброювати, фінансувати та тренувати терористичні угруповання по всьому світу задля реалізації власних планів світового панування.

Дипломат додав, що Іран залишається світовим спонсором терору “номер один” та прагне дестабілізації в регіоні та світі.

Він закликав світову спільноту засудити Іран та застосувати всі необхідні інструменти, щоби змусити його “заплатити високу ціну за його жахливі злочини”.

Відзначимо, президент України Володимир Зеленський засудив атаку Ірану на Ізраїль у ніч проти 14 квітня, які використали “шахеди”, а також балістичні та крилаті ракети. Він заявив, що в Україні добре знають “весь жах аналогічних атак з боку Росії, яка застосовує ті ж дрони “шахед” і російські ракети, таку ж тактику масованих повітряних ударів”.

На його думку, потрібно докласти всіх зусиль, щоб запобігти подальшій ескалації на Близькому Сході.

Міністерство закордонних справ України та західні політики рішуче засудили масовану атаку Ірану проти Ізраїлю.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button