Світ

Повністю незряча дипломатка стала послом Британії в Словенії

Повністю незряча дипломатка стала послом Британії в Словенії

Фото: ВВС

Британська незряча дипломатка Вікторія Гаррісон

Вікторія Гаррісон переїде до Словенії у супроводі свого собаки-поводиря, золотистого ретривера Отто.


Велика Британія призначила свого першого повністю незрячого посла за кордоном. Ним стала Вікторія Гаррісон, вона керуватиме відносинами британського уряду зі Словенією. Про це пише ВВС.
 

Гаррісон переїде до Словенії у супроводі свого собаки-поводиря, золотистого ретривера Отто.

 

“Для мене велика честь представляти Велику Британію як наступному послу в Словенії”, – заявила Гаррісон після призначення.

 

Вона подякувала компанії Guide Dogs за те, що дали їй другу собаку-поводиря, яка буде супроводжувати її на новій посаді.

Перед тим, як приступити до роботи в Словенії в серпні, Гаррісон розповіла, що її інвалідність може допомогти налагодити стосунки з впливовими людьми в усьому світі.

 

“Можливо, мені доведеться взяти когось під руку, щоб мене направили до виходу з кімнати для зустрічей. Такі речі створюють людський зв’язок, який насправді може бути дуже корисним у побудові стосунків”, – зазначила жінка.

Вікторія народилась із нормальним зором, однак протягом підліткового віку її зір постійно погіршувався. Після університету вона остаточно перестала бачити.

 

У 1997 році жінка отримала постійну посаду в Міністерстві закордонних справ, ставши першою людиною із заявленою інвалідністю, яка там працює. Вона працювала на закордонних посадах у Гельсінкі та Сараєво.

Нагадаємо, 26 березня президент Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади секретаря РНБО. Колишній секретар Ради національної безпеки і оборони стане послом України у Молдові

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button