Світ

Повені в Лівії: кількість жертв сягнула 7000 осіб

Повені в Лівії: кількість жертв сягнула 7000 осіб

Фото: twitter.com/LibyaRC

У Дерні проводять поховання у загальних могилах, часто навіть без ідентифікації тіл загиблих.

Лівійський Червоний Півмісяць отримав понад 9000 заяв про осіб, які досі вважаються зниклими безвісти.

Число жертв злив та повені в місті Дерна на північному сході Лівії, зросла до 7000. Про це повідомив офіційний представник Палати представників (парламенту) Лівії Абдалла Бельхак в коментарі телеканалу Al-Qahera News.

“Тисячі тіл ще знаходяться на вулицях міста або в морі, і ми поки що не маємо можливості їх поховати”, – пояснив чиновник.

Представник лівійського Червоного Півмісяця повідомив, що нині до організації надійшло понад 9000 заяв про осіб, які досі вважаються зниклими безвісти під час стихійного лиха.

За словами представника лівійського комітету з прав людини, досі було поховано близько 3,9 тис. тіл загиблих. Через побоювання поширення епідемії, у Дерні проводять поховання у загальних могилах, часто навіть без ідентифікації тіл загиблих.

Нагадаємо, 10 вересня схід Лівії охопив циклон, який приніс у розташовані на узбережжі Середземного моря міста шквальний вітер та сильні зливи з грозами.

Найбільш серйозно постраждав місто Дерна, де було зруйновано дві греблі. Саме руйнування гребель поблизу Дерни і стало, як вважають у лівійському Червоному Півмісяці, головною причиною численних жертв у цьому регіоні.

Повені у Лівії: число жертв перевищило 5000

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button