Світ

Посол РФ виїхав з Польщі після інциденту з ракетою

Посол РФ виїхав з Польщі після інциденту з ракетою

Фото: РИА Новости

Посол Російської Федерації у Польщі Сєргєй Андрєєв

Після того, як над територією Польщі пролетіла ракета, запущена РФ по Україні, польське Міністерство закордонних справ викликало до себе російського посла Сєргєя Андрєєва.

Посол РФ Сергій Андрєєв покинув територію Польщі. Це сталося після того, як його викликали до Міністерства закордонних справ для пояснень щодо інциденту про проліт ракети 24 березня. про це у середу, 27 березня,  інформує Польське радіо.

Вказується, що прес-секретар МЗС Павло Вронський повідомив журналістам, що посол Росії у Польщі Сєргєй Андрєєв не приїхав до штаб-квартири МЗС, щоб пояснити інцидент із російською крилатою ракетою, яка порушила повітряний простір Польщі.

Російське посольство в технічній ноті повідомило МЗС, що того не буде в країні з 26 березня до 4 квітня.

У свою чергу, глава МЗС Польщі Радослав Сікорський повідомив, що російського посла не висилали та не просили про його відставку. 

Польща найближчим часом обіцяє відповісти Росії за порушення повітряного простору країни і дії посла РФ, який відмовився на вимогу прибути до МЗС у Варшаві у зв’язку з цим інцидентом. 

Нагадаємо, 24 березня російська ракета порушила повітряний простір Польщі в районі населеного пункту Осердув Люблінського воєводства і пробула в ньому 39 секунд.

Пізніше Владислав Косіняк-Камиш заявив, що військові збили би російську ракету, якби у них була упевненість у тому, що вона прямує до якоїсь цілі у країні. А у Збройних силах Польщі заявили, що не стали збивати ракету, щоб не створювати ризик для місцевого населення.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button