Світ

Польські перевізники розповіли, що буде з блокуванням кордону на Різдво

Польські перевізники розповіли, що буде з блокуванням кордону на Різдво

Фото: facebook.com/DPSUkraine

Черга на кордоні

Протестувальники на свята не лише не скасують своє блокування, а й значно посилять його, пропускаючи у дев’ять разів менше вантажівок.

Польські перевізники на КПП Дорогуськ на Різдво продовжать блокувати кордон з Україною, і пропускатимуть лише по одній комерційній вантажівці кожні три години замість трьох щогодини. Про це у суботу, 23 грудня, заявила агентству Reuters Едита Озигала, один з лідерів протесту далекобійників у Дорогуську.

“Ми посилюємо протест, пропускаючи лише одну вантажівку кожні три години”, – сказала вона, додавши, що перевезення гуманітарної допомоги та військової техніки не блокується.

Заява Озигали прозвучала на тлі згоди польських фермерів, які блокують перехід Медика-Шегині, призупинити свій протест від ранку 24 грудня.

Нагадаємо, цього тижня польські далекобійники після короткої перерви відновили блокаду КПП у Дорогуську. За даними Митної служби Польщі, в суботу очікування на переході становило 77 годин.

Також заблокованими польськими перевізниками залишаються прикордонні переходи в Гребенному та Корчовів, де блокувальники пропускають кілька автомобілів на годину.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button