Світ

Польща заявила, що вимагатиме скасувати “транспортний безвіз” для України

Польща заявила, що вимагатиме скасувати транспортний безвіз для України

Матеуш Моравецький може піти з посади прем’єр-міністра Польщі найближчими тижнями

Прем’єр-міністр Матеуш Моравецький стверджує, що таку обіцянку він дав польським перевізникам.

Польща буде вимагати від Єврокомісії відновити систему дозволів для українських автоперевізників. Про це заявив польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький і додав, що таку обіцянку він дав польським перевізникам, повідомляє Польське радіо.

“Ми будемо дуже рішуче і однозначно вимагати відновлення системи дозволів на перевезення українських вантажівок і українських водіїв, які проїжджають і приїжджають до Польщі. Ця система працювала до весни 2022 року і працювала добре, потім її змінила Єврокомісія і сьогодні перевізники блокують кордон”, – стверджує польський чиновник.

Зазначимо, що Матеуш Моравецький може піти з посади прем’єр-міністра Польщі найближчими тижнями, оскільки, незважаючи перемогу його партії Право і справедливість на виборах, вона не зможе одноосібно сформувати коаліцію.

Найбільші опозиційні партії вже сформували коаліції та представили її програму. Кандидатом у прем’єри від опозиції стане Дональд Туск. 

Як ми вже писали раніше, в пункті пропуску Угринів-Долгобичув в ніч на 4 грудня почали оформлення порожніх великовагових вантажівок. Пропуск порожніх вантажівок розпочався о 1-й годині за Києвом (опівночі за Варшавським часом).

Польсько-український кордон перетнули 50 вантажівок – ДПСУ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button