Світ

Польща вирішила замінити понад 50 послів у різних країнах

Польща вирішила замінити понад 50 послів у різних країнах

Фото: polskieradio.pl

МЗС Польщі відкликає понад 50 послів

Міністерство закордонних справ Польщі відкликає понад 50 послів, призначених попередньою владою.


Глава Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вирішив відкликати понад 50 польських послів в різних країнах і скасувати призначення кількох нових послів. Про це повідомила пресслужба МЗС.

 

“Міністр закордонних справ Радослав Сікорський 13 березня прийняв рішення про завершення місії понад 50 послів і відкликання кільканадцяти кандидатур, поданих на затвердження попереднім керівництвом міністерства”, – йдеться в заяві.

 

Зазначається, що запропоновані зміни були схвалені прем’єром Польщі, відтак розпочалася практична процедура відкликання послів.

 

Уряд вважає, що необхідна заміна на посадах представників Польщі за кордоном, це “сприятиме кращому, професійному реагуванню на складні виклики, які сьогодні постають перед польською зовнішньою політикою”.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський погодив кандидатуру колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії. МЗС  направило британській стороні відповідний запит на агреман. 

Працювати на дипломатичному напрямі було бажанням саме Залужного, заявив Зеленський, зазначивши, що  союзництво України з Британією має тільки зміцнюватися.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button