Світ

Половина постачальників їжі для армії РФ пов’язані з Пригожиним – ЗМІ

Половина постачальників їжі для армії РФ пов язані з Пригожиним - ЗМІ

Фото: mo-strelna.ru

18 із 32 постачальників харчування для армії РФ – компанії Євгена Пригожина

За перший рік війни в Україні чистий прибуток компаній бізнесмена збільшився до 4,4 мільярда рублів.

Більш ніж половина постачальників харчування для Міноборони РФ – 18 з 32 – пов’язані з загиблим Євгеном Пригожиним. Про це 29 серпня повідомило видання Верстка.

Зазначається, що журналісти виявили ще шість фірм, пов’язаних з бізнесменом, про які раніше не було відомо.

Загалом за перший рік повномасштабної війни в Україні компанії-підрядники російського Воєнторгу удвічі збільшили прибуток порівняно з 2021 роком.

За інформацією видання, у 2022 році звітність подали 27 із 32 постачальників їжі для російських солдатів. Їх чистий прибуток склав майже 5 млрд рублів.

“ЗМІ та незалежні розслідувачі пов’язували з Пригожиним як мінімум 12 компаній-партнерів Воєнторгу. Однак Верстка встановила зв’язок ще шести підрядників Міноборони з бізнес-імперією Пригожина… З 2020 по 2022 рік на них припадало 70% усього виторгу, а також від 66% усього прибутку постачальників харчування для армії. У перший рік війни прибуток підприємств власника ПВК Вагнер збільшився до 89% (4,4 млрд рублів)”, – йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, 23 серпня у Тверській області РФ впав літак із десятьма людьми на борту, серед яких значився і Пригожин з командуванням ПВК Вагнер. Усі вони загинули.

27 серпня смерть бізнесмена в авіакатастрофі підтвердив Слідчий комітет РФ.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button