Світ

Північна Корея вперше за кілька років дозволила в’їзд іноземцям

Північна Корея вперше за кілька років дозволила в їзд іноземцям

КНДР тривалий час не впускала іноземців у країну

Заборона на в’їзд іноземців діяла з початку пандемії Covid-19. Режим Кім Чен Ина поступово послаблює запроваджені майже чотири роки тому прикордонні обмеження

Північна Корея вперше дозволить в’їзд у країну іноземцям з часу закриття кордонів на початку пандемії Covid-19 на початку 2020 року. Про це повідомляє  Bloomberg.

Повідомляється, що при в’їзді в країну іноземці мають пройти дводенний карантин, але видання зазначає, що в державних засобах масової інформації Північної Кореї не було повідомлень про цей крок.

Видання наголошує, що режим Кім Чен Ина поступово послаблює запроваджені майже чотири роки тому прикордонні обмеження: в липні було дозволено відвідування країни високопоставленим делегаціям з Китаю та Росії, а в серпні КНДР відправила комерційні літаки до Пекіна і Владивостока для повернення дипломатів, студентів і робітників, які перебували за кордоном через прикордонні обмеження.

Зазначається також, що рішення Кім Чен Ина про закриття кордонів загальмувало ту незначну торгівлю, яку могла вести держава, що перебуває під жорсткими санкціями, і це призвело до скорочення економіки.

Крім того, політика ізоляціонізму призвела до обмежень розвитку міжнародного туризму в країні. 

Раніше повідомлялося, що Кім Чен Ин наказав поглиблювати відносини з Росією.

Північна Корея протягом 2023 року постачає Росії зброю – США

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button