Світ

Північна Корея підтвердила запуск ракети Хвасон-17

Північна Корея підтвердила запуск ракети Хвасон-17

Запуск північнокорейської МБР Хвасон-17

Випробування міжконтинентальної балістичної ракети пройшли під особистим керівництвом лідера країни Кім Чен Ина.

КНДР 16 березня здійснила запуск міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) Хвасон-17. Про це повідомило агентство Yonhap із посиланням на північнокорейські ЗМІ.

Зазначається, що Пхеньян продемонстрував “найжорсткішу реакцію” своїх стратегічних сил на “агресивні” військові навчання США та Південної Кореї.

Метою випробувань ракети було також “підтвердження мобільності, нормальної роботи та надійності сил ядерного стримування Північної Кореї”. Лідер країни Кім Чен Ин “особисто керував запуском МБР і висловив задоволення результатами”. З ним була дочка Кім Чжу Е.

За даними ЦТАК, Хвасон-17, запущена в міжнародному аеропорту Пхеньяна, досягла максимальної висоти 6045 кілометрів і пролетіла 1000,2 км за 4151 секунду, перш ніж точно приземлилася “в заданому районі у відкритих водах Східного моря”.

Як стверджується, випробування не позначилися на безпеці сусідніх країн.

Раніше південнокорейські та японські військові повідомили, що у четвер Північна Корея запустила балістичну ракету великої дальності у бік Японського моря.

Нагадаємо, спільні військові навчання США та Південної Кореї Freedom Shield стартували 13 березня.

У відповідь Пхеньян вирішив вжити “практичних заходів військового стримування”, заявивши, що військові провокації Вашингтона і Сеула “підійшли до червоної межі”.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button