Світ

Північна Ірландія та Уельс оголосили про нові локдауни

Уельс та Північна Ірландія оголосили про запровадження нових локдаунів через зростання кількості заражень коронавірусом; Англія також запровадить найжорсткіший рівень обмежень ще у низці районів, повідомляє 1NEWS з посиланням на ЄП.

Північна Ірландія анонсувала локдаун з 26 грудня щонайменш на чотири тижні. На цей час повинні будуть закритися усі “другорядні магазини” (тепер до них віднесли і садові центри та магазини побутових товарів), перукарні та салони краси, автомийки. Ресторани зможуть продавати їжу тільки “з собою”.

Більш того, у перший тиждень локдауну навіть ті магазини, які залишаться відкритими, повинні будуть працювати до 20:00.

Спортивні заходи забороняються навіть для професійних спортсменів найвищого рівня.

Зустрічі у так званих “різдвяних бульбашках” – компаніях до трьох домогосподарств – після 27 грудня теж будуть заборонені.

Уельс анонсував локдаун з 28 грудня щонайменш на три тижні – фактично не закриватимуть лише дитсадки, школи та релігійні установи. Усі “другорядні” магазини, перукарні тощо повинні будуть закритися.

Ресторани й кафе повинні будуть закритися о 18 годині на Різдво.

На Різдво можна буде зустрічатися компаніями не більш ніж з двох домогосподарств.

З цієї суботи, 19 грудня, найжорсткіші карантинні правила “третього рівня” почнуть поширюватися на низку районів південної та східної Англії, де проживає близько 38 мільйонів людей. Після цього в умовах найжорсткішого, “третього” рівня обмежень опиниться дві третини населення Англії.

Кількість заражень почала зростати майже у всіх частинах Англії. Найбільш тривожний приріст спостерігається у Лондоні – близько 320 випадків на 100 000  населення у тиждень до 13 грудня, тоді як за тиждень до того це було 200 випадків.

У Лондоні та частинах графств Ессекс і Герфордшир найжорсткіший “третій рівень” коронавірусних обмежень був запроваджений ще раніше цього тижня.

У Шотландії також не виключають суттєвого посилення карантину після свят.

 

 

 

Back to top button