Україна

Підсумки 27.04: Україна і РФ обмінялися ударамиСюжет


Підсумки 27.04: Україна і РФ обмінялися ударами

Дрони атакували аеродром і два НПЗ у РФ; Росія вдарила ракетами по енергооб’єктах в Україні. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Дрони атакували аеродром і два НПЗ у Росії

Минулої ночі в Росії ударні безпілотники атакували Краснодарський край. Зафіксовані влучання у військовий аеродром у станиці Кущевська, а також Слов’янський та Ільський  нафтопереробні заводи. ЗМІ з посиланням на джерела повідомили про причетність до атаки СБУ. “В атаці на військовий аеродром Служба безпеки підтримала Сили оборони і діяла спільно з ними. Там розміщувалися десятки військових літаків, РЛС та засоби РЕБ”, – йдеться у повідомленні. Окрім того, дрони СБУ ударили по ректифікаційним та атмосферним колонам Ільського та Слов’янського НПЗ. Це ключові технологічні об‘єкти заводів. Після влучань на аеродромі та НПЗ почалися пожежі та евакуація персоналу. Також з’явилася інформація, що під час атаки на військовий аеродром Кущевська було знищено склад з “керованими модулями планерування і корекції”, які перетворюють авіабомби на баражуючий боєприпас (КАБ – ред.), здатний пролетіти 70 кілометрів. Російські пабліки оприлюднили відео знищеного складу.

Повітряні сили збили 21 російську ракету

У ніч на суботу російські агресори завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Підрозділи ППО збили понад половину ракет. Загалом ворог застосував 34 ракети повітряного, наземного та морського базування, зокрема 4 ракети Кинджал та 8 Калібрів. В результаті протиповітряного бою знищено 21 повітряну ціль.

Росія вдарила по енергооб’єктах трьох областей

У ніч на суботу російські агресори укотре атакували енергетичну інфраструктуру України – у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях. В Міненергетики повідомили про пошкодження обладнання. На одному з об’єктів поранено начальника зміни – енергетик отримав контузію. Була відключена магістральна повітряна лінія Укренерго в західному регіоні. Тривають аварійно-відновлювальні роботи. В енергосистемі в окремі години зберігатиметься дефіцит електроенергії. Україна продовжує імпорт електроенергії протягом майже всієї доби.

У ЗСУ розповіли про ситуацію в Очеретиному

Українські військові утримують дві третини сіл Очеретиного та Соловйового у Донецькій області. “Частина населеного пункту, в яку прорвався ворог, перебуває під нашим вогневим контролем. Противника блоковано, і вживаються заходи для вибиття його звідти. Там тривають важкі бої, але ситуація контрольована”, – розповіли в ОСУВ Хортиця.

Зеленський звільнив голову РДА, який здійснив п’яне ДТП

Президент Володимир Зеленський звільнив Володимира Майбоженка з посади голови Броварської райдержадміністрації після того, як той збив 4 людей, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння. Перед цим суд обрав Майбоженку запобіжнтй захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою. Йому оголосили підозру за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху у стані сп’яніння.

Австралія виділяє Україні допомогу на $100 млн

Австралія виділить для України новий пакет військової допомоги на 100 мільйонів доларів. Половина цієї суми буде спрямована на велику партію ПЗРК. Понад 30 млн доларів – на безпілотники в межах Коаліції дронів, а решта суми – на інші військові потреби.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − 7 =

Back to top button