Світ

Перемога України збереже мир у Європі – президент Латвії

Перемога України збереже мир у Європі - президент Латвії

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс

Едгарс Рінкевичс наголошує, що Європа та США мають відреагувати на заклик Володимира Зеленського й надати Україні більше зброї.

Росія готується до тривалої війни проти українців. Проте перемога України – збереже мир в Європі. Про це заявив президент Латвії Едгарс Рінкевичс в інтерв’ю для Associated Press.

Для Заходу важливо підтримувати як Україну, так і Ізраїль, зазначив латвійський лідер.

“Я також вважаю, що нам буде набагато легше зберегти мир в Європі, якщо Україна досягне успіху, ніж якщо ми підведемо Україну, або, якщо вже на те пішло, дозволимо ситуації на Близькому Сході вийти з-під контролю”, – додав він.

Рінкевичс наголосив на тому, що Захід зобов’язаний відреагувати на заклик президента Володимира Зеленського й надати Україні більше зброї, оскільки “ми не надали стільки, скільки повинні були”.

За його словами, Росія нині мобілізує економіку, ресурси і військову техніку для довготривалої війни, щоб спробувати “задушити” Україну. 

За словами президента, якщо світ побачить, що Європа та США не можуть надати підтримку Україні, це також вплине на тиск щодо Ізраїля.

Президент Латвії зазначив, що Росія перетворюється з автократії на тоталітарний режим, у зв’язку з чим вдається до пропаганди, що стала ще гіршою з часів холодної війни.

Він нагадав про те, що росіяни демонструють відео або ж анімаційні ролики про знищення міст в Європі чи США ядерною зброєю та стверджують про те, що застосування ядерної зброї “це насправді простіше простого”,  також називають українців “якоюсь нижчою людською расою”, що нагадує те, як “нацистська Німеччина говорила про євреїв”.

Як ми вже писали, на початку 2023 року Сейм Латвії  підтримав поправки до закону про підтримку цивільного населення України, який створив підстави передавати конфісковані у нетверезих водіїв транспортні засоби у власність України.

Станом на початок літа було відомо про 66 конфіскованих автомобілів, які Латвія передала Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button