Світ

Латвія виділить гроші Україні на розвиток інфраструктури

Латвія виділить гроші Україні на розвиток інфраструктури

Фото: УНИАН

Латвія виділить 6 млн євро на розвиток інфраструктури в Україні

У грошовому еквіваленті збитки від пошкодження та руйнування інфраструктури та будівель України становлять 153 мільярдів доларів.

У 2024 році Латвія виділить шість мільйонів євро на підтримку розвитку інфраструктури в Україні.  Аналогічний обсяг підтримки планують закласти й на 2025 рік. Про це у середу, 22 травня, повідомляє Урядовий портал.

Про асигнування в українську інфраструктуру йшлося на зустрічі представників Міністерства розвитку громад України з латвійською делегацією на чолі з міністром економіки Латвії Вікторсом Валайнісом. Сторони обговорили розбудову логістичних ланцюжків, створення вигідних фінансових та економічних умов та стимулювання економічного співробітництва між країнами.

“Латвія зацікавлена в зміцнені економічних зв’язків, зокрема, в питаннях заміщення експорту сільськогосподарської продукції з РФ та розвитку експортних шляхів”, – повідомили в уряді.

Передбачається, що для українських експортерів і для їхніх латвійських партнерів буде сформована пропозиція щодо комбінованого логістичного рішення, яке включатиме наземний і морський транспорт.

Також було обговорено розширення співпраці у сфері залізничного транспорту.

Представники латвійської делегації запевнили, що авіаперевізник airBaltic гтовий розпочати роботу в Україні, як тільки буде відновлене повітряне сполучення.

Раніше повідомлялося, що Латвія передаватиме Україні дрони та РЛС власного виробництва.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button