Світ

Переговори щодо зернової угоди тривають – ЗМІ

Переговори щодо зернової угоди тривають - ЗМІ

Фото: Мінінфраструктури України

Майбутнє зернової угоди поки під питанням

Туреччина активізує переговори щодо угоди одночасно і з Києвом, і з Москвою, стверджують джерела.

Влада Туреччини продовжує діалог з Україною та Росією для продовження чорноморської зернової ініціативи, яка завершується 17 липня. Про це повідомляє ТАРС з посиланням на джерела у вівторок, 4 липня.

“Діалог буде продовжено. Туреччина є єдиною країною, яка одночасно веде його і з Москвою, і з Києвом. Знаходити рішення вдавалося в минулому, зокрема коли Росія 29 жовтня минулого року призупинила участь в угоді після атаки на її військові об’єкти. Висока ймовірність, що після опрацювання питання профільними структурами його обговорять лідери двох країн”, – сказав співрозмовник.

За його словами, переговори, спрямовані на розблокування експорту російської сільгосппродукції та добрив, також обговорюються з представниками ООН та країн Заходу.

Вчора ЗМІ повідомили, що ЄС може зняти санкції з російського банку для збереження зернової угоди. Стверджується, що дочірній компанії цієї фінустанови буде дозволено використовувати глобальну міжбанківську систему передавання інформації та здійснення платежів Swift.

Раніше речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Росія не буде безкінечно виявляти “добру волю” в ситуації навколо зернової угоди, бо Захід начебто не виконує домовленості.

А з 26 червня Росія зупинила реєстрацію вхідного флоту у межах зернової угоди, що свідчить про наміри зірвати постачання продовольства на світові ринки.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button