Україна

Ігнат припустив, чому РФ не б’є ракетами


Ігнат припустив, чому РФ не б є ракетами

Російські окупанти скоротили масштаб своїх повітряних атак, і їхній нинішній підхід схожий на “тактику тисячі порізів”, вважають в ПСУ ЗСУ.

Росіяни не завдають масованих ракетних ударів по території Україні, оскільки накопичують ракети “для якихось інших завдань”. Про це у п’ятницю, 1 грудня, заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтервʼю Дмитру Городону.

Ігнат припустив, що запасів ракет у військ РФ замало для масованих атак. Посилаючись на інформацію розвідки, він припустив, що країна-агресор могла накопичити до 900 високоточних ракет.

“Якщо вірити даним, які у нас є, то до зими вони підійшли з кількістю ракет удвічі менше, ніж було минулого року. Тому притримують. Вони в них зберігаються для якихось інших завдань… Повірте, було б у них достатньо ракет – вони били б кожного дня, допоки не довели б нас до блекауту”, – наголосив він. 

Українські військові успішно використали американські ЗРК Patriot для знищення російської авіації в небі над Брянською областю 13 травня поточного року. 

В жовтні 2023 року Росія виготовила 115 високоточних ракет, загалом у її запасах є близько 870 ракет

За словами речника Повітряних сил Юрія Ігната, росіяни покривають “шахеди” карбоном або перефарбовують їх у чорний колір, аби українській протиповітряній обороні було важче їх збивати. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button