Світ

Передача МіГ Києву: в Польщі відповіли Зеленському

Передача МіГ Києву: в Польщі відповіли Зеленському

Фото: Wojtek Mazurkiewic

Польський МіГ-29

Очільник польського міноборони сказав, що розуміє українського президента, але його країна “вже зробила для України все, що могла”.

Польща може передати Україні свої МіГ-29, як про це просив президент Володимир Зеленський, тільки після того, як матиме більш сучасну заміну. Про це заявив міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, повідомляє портал Wirtualna Polska.

ЗМІ нагадав, що на пресконференції у вівторок, 27 серпня, Зеленський розповів, що хотів би домогтися згоди від Польщі на передачу винищувачів радянських моделей, зокрема МіГ.

Очільник польського Міноборони сказав, що розуміє українського президента, але Польща “ухвалює рішення через призму своєї безпеки”, а також “уже зробила для України все, що могла”.

“Я знаю, що Україна потребує багато зброї, але наші партнери з України також повинні розуміти, що польська держава повинна зберегти свої можливості”, – додав він.

Стосовно передання Україні польських МіГ-29 Косіняк-Камиш зазначив, що такі рішення можуть ухвалити лиш після того, як польські Військово-повітряні сили будуть посилені новими літаками – зокрема замовленими у США F-35.

“Тільки після отримання нових літаків можна буде по-іншому розпоряджатися старими літаками, такими як МіГі-29, які нині все ще використовуються зокрема для виконання місій із захисту польського повітряного простору. Тоді ми будемо ухвалювати рішення”, – резюмував Косіняк-Камиш.

У Польщі кілька будинків зазнали пошкоджень через тренування МіГ-29

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve + fourteen =

Back to top button