Світ

Пентагон попередив про зменшення допомоги Києву

Пентагон попередив про зменшення допомоги Києву

Фото: wikipedia.org

США продовжать у найближчій перспективі виділяти пакети оборонної допомоги Україні у межах президентських повноважень

Сполучені Штати використали вже 95% із загальної суми 62,3 млрд. доларів, які були виділені на підтримку України.

Сполучені Штати будуть і надалі допомагати Україні у її протистоянні російським агресорам, але пакети військової допомоги стануть меншими, оскільки Конгрес все ще не ухвалив рішення про додаткове фінансування. Про це у четвер, 9 листопада, заявила заступниця речника міністерства оборони США Сабріна Сінгх, пише Укрінформ.

“Ми продовжимо передавати пакети допомоги, вони просто стають меншими. Тож ми дуже просимо Конгрес ухвалити запит із додатковими асигнуваннями, який надіслав президент, аби ми могли надалі задовольняти потреби України на полі бою”, – сказала представниця Пентагону.

Вона вказала, що США використали вже 95% із загальної суми 62,3 млрд. доларів, які були виділені на підтримку України від початку повномасштабного вторгнення Росії. 

Сінгх додала, що адміністрація має в резерві ще близько 1 млрд доларів на пакети PDA. У той же час, вона зазначила, що Київ отримує допомогу не лише від США.

“Минулого місяця ми мали зустріч контактної групи Рамштайн, у середині листопада буде ще одне засідання Контактної групи з питань оборони України. Союзники й партнери продовжують підтримувати Україну, ми продовжуємо підтримувати Україну тим, що їй потрібно в боротьбі”,- зазначила Сінгх.

США планують збільшити виробництво снарядів калібру 155 мм, які постачають в Україну та Ізраїль. Для цих цілей Пентагон просить Конгрес виділити 3,1 мільярда доларів.

Нагадаємо, адміністрація Байдена попросила у Конгресу схвалити 106 млрд доларів на підтримку України, Ізраїлю та для іншої іноземної допомоги, сподіваючись, що така пакетна угода допоможе затвердити всю суму. Водночас у Конгресі хочуть проголосували окремо за такі ініціативи.

Україна отримає допомогу США, але суми можуть бути менші – нардеп

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button