Світ

Патріарх Кирило покарав священника, що служив панихиду по Навальному

Патріарх Кирило покарав священника, що служив панихиду по Навальному

Фото: Скриншот відео

Димитрій Сафронов

Ієрея понизили до псаломщика і заборонили проводити благословення, носити рясу та священицький хрест.

Патріарх Кирило заборонив у священнослужінні ієрея московського храму Покрова Пресвятої Богородиці на Лищиковій горі Димитрія Сафронова, що відспівував Олексія Навального в день похорону та проводив панахиду на 40-й день після смерті. Відповідне рішення опубліковане на сайті Московської патріархії РПЦ.

Ієрея понизили до псаломщика і відправили до храму преподобного Пимена Великого в Нових Комірах у Москві для “виконання тих доручень, які визначить йому настоятель”. Йому тепер заборонено проводити благословення, носити рясу та священицький хрест.

“Після закінчення терміну несення єпітимії, за відгуками з місця несення послуху, буде ухвалено рішення щодо можливості його подальшого священнослужіння”, – резюмується в документі.

Офіційна причина такого рішення у документі не вказується.

Опозиційне видання Медуза заявило, що ієрей поставив свій підпис під зверненням священнослужителів із закликом віддати тіло політика сім’ї.

У соцмережах також повідомили, що Димитрій Сафронов не читав Молитву про перемогу святої Русі, в якій говориться, що “війни охочі ополчилися на Святу Русь і бажають розділити і погубити”. Московська єпархія з вересня 2022 року вимагає від усіх парафій читати цю молитву, зазначає Медуза.

Нагадаємо, 

Патріарх Кирило побачив “божий промисел” у появі ядерної зброї

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen − nine =

Back to top button