Світ

Париж продовжить надавати Україні допомогу – представник Франції в ООН

Париж продовжить надавати Україні допомогу - представник Франції в ООН

Фото: twitter.com/NDeRiviere

Постійний представник Франції при ООН Ніколя де Рів’єр

Україна продовжить отримувати від партнерів економічну, гуманітарну, політичну та військову допомогу для захисту від атак російських окупантів та збереження свободи.

Все більше країн розуміють хто агресор у війні проти України і роблять усе можливе аби допомогти Києву зупинити російські атаки. На це у понеділок, 9 жовтня, вказав постійний представник Франції при ООН Ніколя де Рів’єр, виступаючи на засіданні Ради безпеки Організації, передає Укрінформ.

Дипломат зазначив, що Москва, зі свого боку, все більше посилює свою ізоляцію. 

“Щодня порушуючи міжнародне право, Росія поглиблює свою ізоляцію. Україна ж схиляє до бачення справедливого і тривалого миру все більше країн”, – сказав він.

Постпред Франції закликав до колективного протистояння російській агресії, оскільки “на кону стоїть майбутнє української держави, довіра до ООН та повага до принципів Статуту організації”.

Він акцентував на тому, що РФ здійснює злочини, за які вона має бути покарана, у тому числі, за обстріл села Гроза, коли росіяни вбили 52 особи.

“Виконавці цих злочинів мають відповісти. Франція продовжить сприяти українським судам та МКС, щоб покласти край безкарності за такі дії”, – запевнив дипломат.

Рів’єр додав, що Україна продовжить отримувати від партнерів економічну, гуманітарну, політичну та військову допомогу для захисту від атак російських окупантів та збереження свободи.

Експерти ООН побували в селі Гроза Харківської області, де внаслідок російського ракетного удару загинули понад 50 мирних жителів. 

Росія непридатна до членства у Раді з прав людини – представник США при ООН

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button