Світ

Партія Орбана вирішила підтримати заявку Швеції на вступ у НАТО

Партія Орбана вирішила підтримати заявку Швеції на вступ у НАТО

Фото: iStock

Угорщина – єдина країна НАТО, що не ратифікувала заявку Швеції

Лідер парламентської групи Фідес Мате Кочіш запропонував парламенту Угорщини провести остаточне голосування щодо ратифікації членства Швеції в НАТО 26 лютого.

Правляча партія Угорщини Фідес вирішила затвердити ратифікацію заявки Швеції на вступ до НАТО. Про це повідомив голова фракції партії Мате Кочіш у Facebook у вівторок, 20 лютого.

“Швеція вступить у НАТО”, – коротко написав він.

При цьому офіційний представник угорського уряду Золтан Ковач написав у Twitter, що “лідер парламентської групи Фідес Мате Кочіш пропонує Національним зборам Угорщини провести остаточне голосування щодо ратифікації членства Швеції в НАТО 26 лютого, пообіцявши підтримати цю пропозицію з боку Фідес”.

У свою чергу прем’єр-міністр Віктор Орбан раніше заявляв, що голосування, найімовірніше, відбудеться на початку весняної сесії парламенту наступного тижня.

Як відомо, 5 лютого партія Орбана бойкотувала голосування щодо членства Швеції в НАТО. Депутати Фідес просто не прийшли на позачергове засідання парламенту, на якому планувалося голосування щодо цього питання. При цьому Угорщина залишилася єдиним членом НАТО, який іще не схвалив членство Швеції, хоча в Будапешті неодноразово запевняли, що будуть готові ратифікувати вступ країни до Альянсу, щойно це зробить Туреччина. У свою чергу Анкара прийняла таке рішення ще 25 січня.

Після цього делегація зі США вирушила в Угорщину стосовно питання вступу Швеції в НАТО.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button