Світ

Парламентська асамблея НАТО визнала злочини Росії проти України геноцидом

Парламентська асамблея НАТО визнала злочини Росії проти України геноцидом

Наслідки окупації Бучі (ілюстративне фото)

Декларацію про визнання дій Росії в Україні геноцидом, а російського режиму рашизмом ухвалили на сесії Асамблеї в Люксембурзі.


Парламентська асамблея НАТО визнала злочини Росії проти України геноцидом, а російський режим – рашизмом. Про це повідомив голова української делегації в ПА НАТО Єгор Чернєв у Facebook 22 травня.

“Парламентська асамблея НАТО визнала злочини Росії проти України геноцидом, а терористичний режим у РФ – рашизмом. Одностайно”, – написав народний депутат.

 

За його словами, ПА НАТО також закликала уряди країн-членів відкрито оголосити на саміті у Вільнюсі про те, що Україна стане членом Альянсу і погодити наступні конкретні кроки для вступу України до НАТО.

 

“Це наша дипломатична перемога. Всі наші ключові побажання щодо фінального тексту декларації враховані”, – переконаний Чернєв.
 

Нардеп зазначив, що в тексті декларації йдеться про підтримку міжнародного трибуналу, допомогу Україні до перемоги й після неї, засудження ідеології рашизму, відновлення територіальної цілісності, а також про санкції, репарації та “план Маршалла”.

 

“Фундамент до саміту НАТО у Вільнюсі закладений. Парламентарії країн Альянсу свою позицію висловили. Тепер справа за урядами”, – резюмував голова української делегації в ПА НАТО.

 

Нагадаємо, саміт НАТО відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button