Світ

Пандемія COVID-19 – Гонконг не може впоратися з новою хвилею коронавірусу – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

За останні два тижні кількість інфікованих збільшилася в 13 разів


Фото з відкритих джерел

Китайське місто Гонконг не може впоратися із “наступом” коронавірусної хвороби. Щоденна кількість нових випадків COVID-19 збільшилася в 13 разів. Про це заявила лідерка Гонконгу Керрі Лем, пише Reuters.

“Наступ п’ятої хвилі епідемії завдав Гонконгу важкого удару, і місто не може впоратися з цим. Ситуація вкрай погана, і уряд дуже стурбований через це”, – заявила Лем.

За її словами, за останні два тижні кількість інфікованих збільшилася в 13 разів: з близько 100 випадків до 1300 за минулу добу. А витрати китайського автономного міста на протиепідемічні заходи сягнули майже 4 мільярдів доларів. 

Повідомляється, що лікарняні ліжка для пацієнтів із COVID-19 вже заповнені на 90%. Водночас медичні експерти попереджають, що до кінця березня в місті може спостерігатися до 28 000 інфікувань щодня. Особливе занепокоєння викликають невакциновані люди похилого віку.

У зв’язку з цим Гонконг запровадив жорсткі карантинні обмеження: заборонив масові заходи, закрив школи, церкви та спортзали. Також обмеження на польоти зробили Гонконг одним із найбільш ізольованих мегаполісів у світі.

1News за темою: У Гонконгу різко збільшили період самоізоляції через нову COVID-хвилю

Нагадаємо, у Гонконзі планують знищити 2000 хом’яків після того, як там виявили докази ймовірної передачі штаму коронавірусу “Дельта” від тварин до людей. Місцеві зоомагазини та власники хом’яків, яких купили з 22 грудня, повинні передати тварин для евтаназії.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button