Україна

Таблетки від коронавірусу – в Україні дозволили використовувати Паксловід – 1News


Фото з відкритих джерел

Насамперед препарат призначений для пацієнтів із груп ризику

В Україні дозволили використовувати таблетки “Паксловід” для лікування пацієнтів хворих на коронавірус. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

За його словами, препарат “Паксловід” насамперед призначений для пацієнтів із груп ризику, щоб запобігти погіршенню їхнього стану та переходу захворювання із легкого ступеня тяжкості до середнього та важкого.

При цьому, МОЗ підписало контракт з виробником препарату компанією Pfizer. Незабаром в Україну мають доставити 300 тисяч курсів “Паксловіду”.

“Оскільки лікарський засіб вже допущено до екстреного медичного застосування, ми розпочинаємо узгоджувати графік поставки препарату в Україну, про який поінформує додатково”, — наголосив очільник МОЗ.

Також він нагадав, що раніше в Україну вже прибуло 60 тисяч із 300 тисяч законтрактованих курсів “Молнупіравіру” – ще одного препарату, призначеного для лікування COVID-19.

Зокрема ці противірусні препарати прямої дії запобігають розмноженню вірусу та знижують ризик важкого перебігу хвороби. Препарати випускаються у формі пігулок, тому їх зручно приймати. Водночас вони не мають особливих вимог зберігання.

1News за темою: Україна отримала першу партію “Молнупіравіру”. Це таблетки від COVID-19

Нагадаємо, що 26 січня в Україні офіційно зареєстровали для екстреного застосування препарат “Молнупіравір” для лікування COVID-19.

Його поки не планують реалізовувати в аптеках – він буде доступний українцям безкоштовно.

Наразі пігулки вже продають під цією назвою в аптеках, однак вони можуть бути несправжніми.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button