Світ

Падіння Іл-76: у Москві почали розшифровувати “чорні скриньки”

Падіння Іл-76: у Москві почали розшифровувати чорні скриньки

Фото: NEXTA Live / Telegram

Уламки російського Іл-76

Обидва самописці перебувають у задовільному стані, з них копіюється вся інформація, стверджують росіяни.

У військовій лабораторії в Москві почалося розшифрування двох чорних скриньок літака Іл-76, який впав біля Бєлгорода. Про це повідомляє ТАРС у п’ятницю, 26 січня.

“Параметричний та мовний самописці доставлені до лабораторії Міноборони. Комісія приступила до роботи з ними, обидві скриньки підлягають розшифровці”, – сказав співрозмовник агентства.

Стверджується, що стан обох чорних скриньок задовільний, з них копіюється вся інформація.

Нагадаємо, 24 січня у Бєлгородській області РФ розбився військовий літак Іл-76. Російське Міноборони стверджувало, що в літаку нібито були українські полонені, яких везли на обмін. Водночас українські ЗМІ заявили, що Іл-76 перевозив ракети до комплексів С-300.

Пізніше в ГУР підтвердили, що 24 січня мав відбутися обмін полоненими, але цього так і не сталося. Росіяни опублікували “список” з 65 українських полонених, які нібито загинули під час катастрофи. Проте дані принаймні 17 людей з оприлюдненого списку збігаються з даними 17 бійців ЗСУ, яких обміняли ще 3 січня.

За інформацією української військової розвідки, на борту Іл-76 мали бути військово-політичні VIP-персони РФ, але в останній момент ФСБ заборонила їм сідати.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button