Світ

Орбан на саміті НАТО виступив проти членства України – ЗМІ

Орбан на саміті НАТО виступив проти членства України - ЗМІ

Фото: seznamzpravy.cz

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Угорський премʼєр взяв участь у саміті НАТО після самопроголошеної “мирної місії”, в рамках якої відвідав Київ, Москву та Пекін “без будь-якої координації з членами ЄС і НАТО”.

Під час саміту НАТО у Вашингтоні, США, Угорщина відмовилася долучитися до військової підтримки Києва та виступила проти членства України в Альянсі. Про це у суботу, 13 липня, пише Bloomberg, посилаючись на власні джерела.

“Угорщина під час саміту НАТО у Вашингтоні відмовилася долучитися до військової підтримки України. Більш того, на пленарному засіданні з українським президентом Володимиром Зеленським прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Україна не повинна вступати до НАТО”, – вказує видання. 

Позиція Будапешту викликала обурення у союзників. Вони заявили, що “історія Угорщини показує, чому Україна має бути в Альянсі”.

Прем’єр-міністр Бельгії Александр де Кроо, чия країна до минулого місяця головувала в ЄС на ротаційній основі, заявив, що позиція Угорщини підірвала довіру до шестимісячного перебування країни на чолі ЄС.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок назвала самозвану миротворчу місію угорського лідера “егоїстичною поїздкою Орбана”.

Прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон заявив, що все це схоже на викрадення головування в ЄС.

Як відомо, після візиту до Києва Орбан відвідав Москву й Пекін, де також обговорював “мирну ініціативу” щодо України. Під час саміту НАТО у Вашингтоні угорський прем’єр поспілкувався на цю ж тему з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven − five =

Back to top button