Світ

Обговорить підтримку України: глава МЗС Канади їде до Молдови та Польщі

Обговорить підтримку України: глава МЗС Канади їде до Молдови та Польщі

Фото: Adrian Wyld/The Canadian Press

Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі

Мелані Жолі також говоритиме про запобігання загрозі регіональній безпеці з боку Росії та Білорусі.

Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі протягом найближчими днями здійснить візит до Молдови та Польщі, де зустрінеться зі своїми колегами та урядовцями для обговорення спільних пріоритетів. Про це у понеділок, 29 січня повідомила пресслужба МЗС Канади.

Зазначається, що у Молдові Жолі зустрінеться з президентом Майєю Санду, головою парламенту Молдови Ігорем Гросу, прем’єр-міністром Доріном Речаном та нещодавно призначеним міністром закордонних справ Михайлом Попшою. Сторони планують обговорити спроби Росії підірвати демократію через використання дезінформації як зброї та як цьому протистояти.

Вона також обговорить зобов’язання Канади допомогти Молдові з гуманітарною ситуацією українських біженців. Водночас чиновники розглянуть, як дві країни можуть розширити співпрацю для забезпечення миру та безпеки у Молдові, зокрема у Придністров’ї.

В ході візиту до Варшави Жолі обговорить плани щодо продовження підтримки України, просування прав людини, запобігання загрозі регіональній безпеці з боку Росії та Білорусі, а також визначити подальші можливості співпраці на двосторонньому та багатосторонньому рівні.

Також Жолі зустрінеться з представниками гуманітарних організацій, таких як Міжнародний комітет Червоного Хреста, Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, Фонду Український дім та Центру освіти та розвитку, які підтримують українських біженців у Польщі.

Раніше повідомлялося, що Канада готується до підписання з Україною двосторонньої безпекової угоди. Оттава вже відправила у Київ на узгодження проєкт документу.

Кремль створює умови для дестабілізації Молдови – ISW

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button