Події

​В Офісі Генерального прокурора обговорили координацію роботи із протидії незак…

В Офісі Генерального прокурора обговорили координацію роботи із протидії незаконному обігу підакцизних товарів

???? В Офісі Генерального прокурора відбулося перше засідання міжвідомчої робочої групи з питань протидії кримінальним правопорушенням, повʼязаним із незаконним виготовленням та збутом всіх видів підакцизних товарів.

???? До неї увійшли представники Офісу Генпрокурора, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби, Бюро економічної безпеки, Державної податкової служби, Державного бюро розслідувань. Зустріч проходила під головуванням заступника Генпрокурора Дмитра Вербицького.

????Центральною темою стало питання ефективної взаємодії усіх органів правопорядку та контролюючих органів у сфері протидії нелегальному обігу підакцизних товарів. Подібна робота потребує напрацювання єдиних стандартів, механізмів, підходів та активної взаємодії між усіма відомствами, задіяними у процесі.

????Дмитро Вербицький відзначив певні успіхи в роботі, зокрема, нагадавши про результати дослідження Kantar Ukraine, який констатував зниження обсягів тіньового ринку тютюнових виробів.

????Втім, за його словами, робота на цьому напрямку потребує удосконалення та ще більшої консолідації, оскільки кінцевою метою є зниження обсягу тіньового ринку всіх видів підакцизних товарів до показників, прийнятних у світі.

????Зменшення обсягів тіньового ринку тютюнових виробів вселяє оптимізм, що завдяки скоординованій роботі правоохоронних та державних органів можливо також знизити рівень незаконного обігу й інших підакцизних товарів.

???? Незаконний обіг підакцизних товарів є комплексною проблемою, яка впливає на ріст тіньової економіки в Україні в цілому. Наразі вже очевидна потреба в активізації наступальних дій у боротьбі з цим явищем, правопорушники повинні втратити відчуття безкарності та зрозуміти, що далі треба працювати в межах закону, – підкреслив заступник Генпрокурора.

????Під час зустрічі учасники акцентували увагу на питаннях, які є пріоритетними для ефективної протидії нелегальному ринку таких товарів. Зокрема, мова йде про посилення кримінальної відповідальності за протиправні дії, а також удосконалення законодавчого регулювання з урахуванням практичних результатів роботи.

????Учасники зустрічі також комплексно обговорили інші проблемні питання, серед яких налагодження взаємодії між відомствами в контексті виявлення та припинення незаконної діяльності великих промислових виробництв та окремих торгових точок, на чому наголошували представники бізнес-асоціацій.

????За результатами зустрічі були підготовлені пропозиції щодо роботи групи та заходів, спрямованих на організацію подальшої співпраці всіх учасників.

Більше

Back to top button