Світ

NYT звинуватила штучні інтелекти у порушенні авторських прав

NYT звинуватила штучні інтелекти у порушенні авторських прав

Фото: The New York Times

NYT судиться із створювачами ШІ

Розробники ШІ використовували мільйони статей газети для навчання чат-ботів. Видання оцінює свої збитки у мільярди доларів.

Американське видання The New York Times у середу, 27 грудня, подало до суду на компанії OpenAI та Microsoft, звинувативши їх у порушенні авторських прав. За інформацією The Times, ці компанії без дозволу використовували мільйони статей газети на навчання чат-ботів, які надають інформацію читачам, повідомляє Reuters.

У позові газети, поданому до федерального суду Манхеттена, компанії звинувачуються у спробі “безкоштовно скористатися величезними інвестиціями NYT у свою журналістику”, щоб створювати альтернативні засоби доставки інформації читачам.

“Немає нічого “перетворюючого” у використанні контенту Times без оплати за створення продуктів, які замінюють Times та відволікають від неї аудиторію”, – заявило видання.

OpenAI та Microsoft заявили, що вважають використання творів, захищених авторським правом, для навчання продуктів штучного інтелекту “сумлінним використанням”.

Добросовісне використання – це правова доктрина, яка дозволяє використовувати матеріали, захищені авторським правом, без дозволу правовласника у певних випадках.

The New York Times не вимагає конкретної суми компенсації за збитки, але газета оцінила його у мільярди доларів. Вона також вимагає, щоб компанії OpenAI та Microsoft знищили навчальні набори, які містять матеріали газети.

Переговори між газетою та відповідачами цього року про досягнення “взаємовигідної угоди” не мали успіху.

Раніше повідомлялося, що вчені створили “сомельє” з ШІ. Технологія дозволяє відстежити не лише певний регіон, де вирощують виноград, але й маєток, де вино виготовлялося.

Розвиток багатоликого ШІ: де небезпека під час “ідеального шторму”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button