Події

​​‍ Держспецзв’язку провела воркшоп із культури кібербезпеки для фахівців з …

​​????‍???? Держспецзв’язку провела воркшоп із культури кібербезпеки для фахівців з управління персоналом у державному секторі

Більшість кібератак успішні через людський фактор: оскільки працівники на місцях мають слабкі навички кібергігієни і часто нехтують банальними правилами кібербезпеки. Тому запровадження культури кібербезпеки в установі є одним із простих та дієвих інструментів посилення кіберстійкості держави.

З метою допомогти державному сектору України посилити кіберстійкість та сприяти розвитку обізнаності держслужбовців у питаннях кіберзахисту Держспецзв’язку за підтримки Національного агентства з питань державної служби, Вищої школи публічного управління та проєкту EU4PAR провела воркшоп із культури кібербезпеки для фахівців з управління персоналом на державній службі.

???? “Фахівці з людських ресурсів відіграють одну з ключових ролей у запровадженні культури кібербезпеки в установі водночас із фахівцями з інформаційної безпеки та комунікацій. Ці люди мають відповідні навички з поширення культури в установі, мають повноваження та інструменти, які допоможуть їм у цьому. Тому я закликаю всі установи – як державного сектору, критичної інфраструктури, так і всі інші компанії – залучати відповідних фахівців для того, щоб посилювати власний кіберзахист”, – зазначив заступник голови Держспецзв’язку Олександр Потій.

У заході взяли участь близько 50 фахівців – лідерів змін у своїх установах. Роль фахівців з управління людськими ресурсами на державній службі трансформується. HR-служби активно долучаються до формування організаційної культури та є провідниками цінностей організації. Співпраця з Держспецзвʼязку та НАДС – це важливий крок у посиленні кібербезпеки державних установ та формуванні культури кібербезпеки серед державних службовців.

Відповідно до проведеного напередодні воркшопу опитування, у більшості з цих установ питання кібербезпеки вже є одним із пріоритетів.

???? “Формування культури кібербезпеки неможливе без системного залучення HR-фахівців: від надання інформації щодо правил кібергігієни новим співробітникам – до планування навчання та участі у цифровій трансформації та впровадженні нових технологій у своїх організаціях. Наприклад, згідно Mercer Global Talent Trends Study 2020, 62% керівників вказали, що найбільшою загрозою для кібербезпеки їхньої організації є недотримання співробітниками правил безпеки даних, а не хакери. А в умовах повномасштабної війни, коли ворожі хакери майже щодня атакують державні установи України, питання кібербезпеки має бути одним із топпріоритетів. Залучення HR-фахівців є логічним наступним кроком у формуванні кіберстійкості України після навчання топменеджерів держслужби, яке Держспецзвʼязку та Вища школа публічного управління провели у 2022 році”, – зазначив керівник проєкту ЄС EU4PAR Угіс Сікс.

Back to top button