Світ

Німеччина надає Україні зброю на 700 млн євро

Німеччина надає Україні зброю на 700 млн євро

Борис Пісторіус заявив, що Німеччина запезпечить оборонні пріоритети України

Список включає 31 позицію різних озброєнь, які буде надано із запасів Бундесверу і промисловості ФРН.

Німеччина підтвердила передачу Україні нового пакета військової допомоги для України загальною вартістю майже 700 млн євро. Про це повідомляється на сайті Міноборони ФРН у вівторок, 11 липня.

“Я дуже радий, що ми змогли пілготувати ще один пакет для підтримки України в її захисті від нападу Росії сьогодні тут, у Вільнюсі. Він обслуговує пріоритети України: ППО, танки, артилерія. Пакет Вільнюського саміту коштує майже 700 млн євро. Цим ми робимо важливий внесок у зміцнення сталого розвитку України”, – сказав міністр оборони ФРН Борис Пісторіус на саміті НТО у Вільнюсі.

Вказано, що Україна отримає дві пускові установки Patriot, 40 бойових машин піхоти Marder, 25 танків Leopard 1, п’ять евакуаційних танківі одну систему безпілотних літальних апаратів Luna, 25 тисяч снарядів.

“Загалом є 31 пункт, який буде реалізовано за рахунок пожертвувань із запасів Бундесверу та спільно з нашими промисловими партнерами”, – резюмували у військовому відомстві.

Раніше ЗМІ повідомляли, що новий пакет військової допомоги Берліна для Києва включатиме зброю на 600-700 млн євро.

Також бюджетний комітет Німеччини схвалив закупівлю боєприпасів на 783,3 млн євро, частину з яких буде передано Україні.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button