Світ

Нідерланди приєднаються до гарантій G7 для України

Нідерланди приєднаються до гарантій G7 для України

Вопке Хукстра висловився щодо гарантій безпеки для України

Нідерланди сприятимуть механізмам безпеки для України в тісній координації з міжнародними партнерами, запевнив керівник МЗС.

Влада Нідерландів вирішила підтримати декларацію щодо гарантій безпеки для України, яку вчора на саміті НАТО затвердили лідери країн “Великої сімки”. Про це напередодні повідомив міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра у Twitter.

“Я вітаю декларацію G7 про підтримку України, включаючи оголошені заходи безпеки. Нідерланди приєднаються до цієї ініціативи та сприятимуть цим механізмам безпеки для України в тісній координації з міжнародними партнерами”, – написав міністр.

Хукстра зазначив, що вкрай важливо, щоб міжнародне співтовариство підтримувало українців у довгостроковій перспективі та протистояло незаконному та неспровокованому вторгненню Росії.

“Нідерланди віддані вільній, незалежній, демократичній, безпечній та суверенній Україні”, – запевнив він.

Нагадаємо, 12 липня на саміті НАТО лідери країн G7 погодили декларацію про гарантії безпеки для України. Вона передбачає довгострокову підтримку у сфері безпеки та економіки для нашої країни.

Пізніше стало выдомо, що Швеція, Данія, Ісландія, Норвегія та Фінляндія також вирішили підтримати декларацію щодо гарантій безпеки для України.

Гарантії G7: Зеленський заявив про перемогу

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button