Світ

Нетаньягу запросив Байдена відвідати Ізраїль – ЗМІ

Нетаньягу запросив Байдена відвідати Ізраїль - ЗМІ

Фото: The Times of Israel (архивное фото)

Нетаньягу запросив Байдена до Ізраїлю

США та Ізраїль обговорюють можливість візиту Байдена до Ізраїлю найближчим часом. Візит відбудеться на запрошення Нетаньягу.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу запросив президента США Джо Байдена відвідати Ізраїль цього тижня. Про це у неділю, 15 жовтня, повідомляє Times of Israel.

За даними джерел видання, офіс Нетаньягу та Білий дім проробляють деталі можливої поїздки та предметно розглядають запрошення.

Якщо Байден приїде до Ізраїлю, він стане першим главою держави, який відвідав країну після нападу ХАМАС 7 жовтня.

У той же час у Вашингтоні не стали підтверджувати наміри американського лідера відвідати Ізраїль. Так, представник Ради національної безпеки Білого дому Адрієнн Вотсон зазначила: “У нас немає планів про нову поїздку, про яку можна було б оголосити”.

Байден провів телефонні розмови з прем’єром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу та главою Палестинської автономії Махмудом Аббасом на тлі підготовки Ізраїлю до операції у секторі Гази.

Військові Ізраїля заявляють, що їхня мета – розгром угрупування ХАМАС та ліквідація його лідерів, відповідальних за напад на Ізраїль 7 жовтня.

Нагадаємо, за останніми даними в результаті бойових дій у Ізраїлі загинуло понад 1300 осіб, поранені ще понад 3400. У секторі Газа ці цифри відповідно складають 2329 і 9714.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button