Світ

Не впорався з протестами фермерів: у Польщі можуть звільнити міністра

Не впорався з протестами фермерів: у Польщі можуть звільнити міністра

Фото: Radio Kielce

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський

Польські ЗМІ повідомляють про невдоволення прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска результатами роботи міністра сільського господарства Чеслава Сєкєрського.

Міністра сільського господарства Польщі Чеслава Сєкєрського можуть звільнити через брак результатів роботи по напрямку фермерських протестів і переговорів з Україною. Про це у понеділок, 1 квітня, повідомляє Rzeczpospolita.

За інформацією видання, коаліційний альянс Третій шлях “стурбований долею” Сєкєрського та міністра клімату та довкілля Пауліни Генніг-Клоска. “Наша інформація свідчить, що прем’єр-міністр не задоволений їхньою роботою. Сєкєрський не впорався з аграрними протестами та переговорами з українською стороною, а Генніг-Клоска почала з фальстарту та “скандалу з вітряками”, пише видання.

“Ми будемо захищати Сєкєрського, але з Генніг-Клоска може бути інакше”, – повідомив Rzeczpospolita один з міністрів уряду Туска, який прийшов від Польської селянської партії (входить до Третього шляху), як і Сєкєрський.

Ще кілька міністрів, за даними Rzeczpospolita, можуть покинути уряд не через критику Туска, а через бажання перейти до Європарламенту після загальноєвропейських виборів. Наприклад, міністр розвитку та технологій Кшиштоф Гетьман та міністр культури Бартоломей Сенкевич. За власним бажанням може піти міністр держмайна Борис Будка.

“Ми побачимо, хто з міністрів відчуває себе настільки добре, щоб думати, що отримає такий шанс на євровиборах”, – прокоментував Туск бажання деяких міністрів стати євродепутатами, зазначивши, що для цього “мають бути дуже серйозні досягнення”.

Раніше повідомлялося, що на переговорах урядових делегацій України та Польщі щодо торгівлі і транзиту, які відбулися  минулого тижня, заступник міністра сільського господарства Міхал Колодзейчак поводився неадекватно і зрештою “накинувся” на українських візаві.

Нагадаємо, у лютому міністр Чеслав Секерський попросив від імені фермерів вибачення за висипане з вантажівок українське зерно. При цьому він заявив, що фермерів нібито “можна зрозуміти”, а “реакція України була надмірною”. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button