Світ

НАТО закликало членів наростити виробництво боєприпасів для України

НАТО закликало членів наростити виробництво боєприпасів для України

Фото: Генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг

Єнс Столтенберг зазначив, що нині чотири країни вже підписали відповідні контракти з промисловістю.

 

 

 

 

Чотири країни підписали контракти з підприємствами військової промисловості для нарощування виробництва. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час брифінгу в середу, 15 лютого.

 

“США, Франція, ФРН, Норвегія вже підписали контракти з промисловістю… Контракти підписані, виробництво нарощується”, – зазначив генсек Альянсу.

 

Він також наголосив, що на тлі надзвичайної інтенсивності використання боєприпасів у російській війні проти України є нагальна потреба наростити їхній випуск.

 

За його словами, нині налагоджується випуск 155-міліметрових боєприпасів, що дає змогу поповнити власні запаси НАТО, а також надати підтримку Україні, якої вона дуже потребує для того, щоб перемогти країну-окупанта.

 

Столтенберг додав, що вже кілька місяців спостерігається величезне використання боєприпасів. Партнери почали реагувати на ситуацію восени 2022 року, це займе час, проте справа рухається.

 

Потрібні інвестиції, також доцільно, щоб були спільні замовлення та закупівлі, підсумував генсек.

 

Як ми вже повідомляли, за словами Столтенберга, з початку військового вторгнення РФ країни НАТО надали Україні військову, гуманітарну та фінансову допомогу на суму близько 120 мільярдів доларів.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button