Світ

Німеччина шукає додаткові засоби ППО для України

Німеччина шукає додаткові засоби ППО для України

Фото: Twitter / Олексій Резніков

Ініціатива Негайні дії щодо протиповітряної оборони має на меті якнайшвидше надати Україні ще більшу підтримку в засобах ППО

Міністерства закордонних справ та оборони ФРН виступили з ініціативою знайти додаткові протиповітряні засоби оборони для Києва.

Уряд ФРН запустив ініціативу з пошуку додаткових засобів протиповітряної оборони, які можна передати Україні. Зокрема, з такою ініціативою виступили міністерства закордонних справ та оборони Німеччини. Про це повідомляє німецьке видання Tagesschau в середу, 17 квітня.

Міністерка закордонних справ Анналена Бербок та очільник Міноборони Борис Пісторіус вже звернулися до партнерів з ЄС та НАТО та до третіх країн.

Представники відомств не надали подробиць, але зазначили, що Ініціатива Негайні дії щодо протиповітряної оборони має на меті якнайшвидше надати Україні ще більшу підтримку в засобах ППО.

“Нам потрібно ще раз серйозно розглянути, чи є інші системи, які можна швидко надати Україні”, – заявили в німецькому уряді.

Нагадаємо, вночі мобільні вогневі групи знищили в Україні всі дев’ять ворожих дронів-камікадзе, запущених російським військами з території окупованого Криму. 

Час спливає: наскільки міцною лишається українська ППО

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three − one =

Back to top button