Світ

НАТО обіцяє подальшу військову підтримку України

НАТО обіцяє подальшу військову підтримку України

Фото: NATO North Atlantic Treaty Organization

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг

Союзники підтвердили свою відданість підтримці України та готовність надавати Україні необхідну підтримку, зокрема у тому, що стосується засобів ППО.

НАТО продовжить надавати Україні “велику військову, економічну та гуманітарну допомогу”. Зокрема, члени НАТО планують надати Україні у 2024 році “додаткові можливості на мільярди євро”. Про це у середу, 10 січня, заявив генеральний секретар Альянсу Йенс Столтенберг.

“НАТО рішуче засуджує російські ракетні та безпілотні удари по цивільному населенню України, у тому числі з використанням зброї з Північної Кореї та Ірану. Оскільки Москва посилює удари по українських містах та цивільному населенню, союзники по НАТО посилюють протиповітряну оборону України”, – зазначив Столтенберг.

Україну на зустрічі представляли командувач ВПС Києва генерал-лейтенант Микола Олещук та заступник міністра внутрішніх справ Олексій Сергєєв.

Раніше про збільшення військової допомоги від Альянсу заявили у МЗС України. 

Український президент Володимир Зеленський провів тривалу нараду про плани України на цей рік у відносинах із партнерами у Євросоюзі та НАТО.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button