Світ

Наступ Росії вичерпав імпульс – ISW

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Російський військовий

Росіяни не змогли отримати вигоду з попередніх успіхів у районі Бахмута та Авдіївки і навряд чи їм вдасться захопити більше територій у найближчі місяці.

Армія РФ демонструє нездатність перетворювати невеликі тактичні успіхи на оперативні, що, ймовірно, завадить їй досягти значного територіального просування в Україні найближчими місяцями. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 21 серпня.

“Нездатність російських військ отримати вигоду з попередніх успіхів у районі Бахмута та Авдіївки є прикладом більш фундаментальної російської військової проблеми – продемонстрованої нездатності перетворити тактичні успіхи на оперативні успіхи”, – вважають аналітики.

Зазначається, що російським силам постійно не вдавалося скористатися тактичними проривами, щоб маневрувати в тилові райони України або вивести з ладу значні частини українських оборонних рубежів.

“Тому вони постійно дають українцям час, щоб тактично вийти з бою та відновити оборонні позиції, проти яких росіяни повинні потім розпочати нові атаки. Це пояснює надзвичайно повільні темпи просування росіян на сході та переконливо свідчить про те, що росіяни не зможуть захопити більше території у найближчі місяці, якщо тільки ситуація не розвиватиметься непередбачено”, – наголосили в ISW.

Військові аналітики впевнені, що російські сили, швидше за все, так і не зможуть виділити достатньо ресурсів для однієї наступальної операції, щоб відновити імпульс, необхідний для значного територіального просування.

“Імпульс російських сил від територіальних завоювань навколо Бахмута та Авдіївки наприкінці липня, ймовірно, вичерпаний, і російські атаки на сході України, ймовірно, завершаться, хоча дуже невелике просування Росії, ймовірно, триватиме”, – підсумували вони.

Росії доведеться посилити захист Криму – ISW


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button