Світ

На парламентських виборах у Литві лідирує опозиція

На парламентських виборах у Литві лідирує опозиція

Фото: gettyimages

У Литві відбувся перший тур парламентських виборів

Правляча партія Союз вітчизни – Християнські демократи Литви посідає друге місце – із 28% голосів.

За підсумками першого туру парламентських виборів у Литві лідирує опозиційна Соціал-демократична партія. Про це у понеділок, 14 жовтня, повідомляє литовський суспільний мовник LRT з посиланням дані Головної виборчої комісії.

Зазначається, що соціал-демократи набрали понад 36% голосів виборців. За них проголосували на 594 з 1 947 дільниць. Це дає їм більшість у багатомандатному виборчому окрузі.

Правляча партія Союз вітчизни – Християнські демократи Литви на чолі з прем’єр-міністром Інгрідою Шимоніте знаходиться на другому місці – із 28%.

Друге місце посіла партія Зоря Нямунаса на чолі з Ремігіюсом Жемайтайтісом. За політичну силу, яка вперше бере участь у виборах, проголосували 12% виборців.

На можливу зміну уряду у Литві вказували передвиборчі соцопитування. Соціологи передбачали, що за опозицію було готово проголосувати 15-18% виборців. Лідер Соціал-демократичної партії, депутат Європарламенту Вілія Блінкявічюте, як очікується, обійме посаду прем’єр-міністра.

До литовського Сейму обирається 141 депутат на чотирирічний термін – 71 в одномандатних округах і 70 в загальнонаціональному багатомандатному виборчому окрузі.

Раніше повідомлялося, що Литва виділила додатково €13 млн на відновлення України.

Литва спрощує механізм пожертв на потреби оборони

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven + eight =

Back to top button