Світ

МЗС РФ оголосило персонами нон грата двох секретарів посольства США


Російська сторона сподівається, що у Вашингтоні зроблять “правильні висновки”, утримавшись від конфронтаційних кроків, підкреслили в МЗС РФ.

У МЗС РФ викликали посла США в Москві Лінн Трейсі. Їй вручили ноту про несумісність із дипломатичним статусом дій першого і другого секретарів посольства: вони оголошені персонами нон грата і мають протягом семи діб залишити РФ. Про це з посиланням на пресслужбу МЗС РФ пише російська пропагандистська агенція ТАСС.

“Голові американської дипмісії в Москві Лінн Трейсі був зроблений жорсткий демарш із врученням офіційної ноти щодо несумісності з дипломатичним статусом дій першого секретаря посольства США Джеффрі Сілліна і другого секретаря посольства Девіда Бернстайна. Вказані особи вели незаконну діяльність, підтримуючи зв’язки з обвинуваченим у “конфіденційній співпраці” з іноземною державою російським громадянином Робертом Шоновим”, – йдеться в повідомленні.

За даними МЗС РФ, послу США заявлено, що Джеффрі Сіллін і Девід Бернстайн повинні виїхати з території Росії протягом семи діб у статусі “персона нон грата”. МЗС РФ стверджує, що Шонову за матеріальну винагороду давалися завдання, метою яких було заподіяння шкоди національній безпеці Росії.

“Російська сторона сподівається, що у Вашингтоні зроблять “правильні висновки”, утримавшись від конфронтаційних кроків”, – підсумували в МЗС.

Раніше ФСБ Росії розповсюдила відеозапис допиту колишнього співробітника генконсульства США у Владивостоці Роберта Шонова, в якому той визнає провину у зборі даних про хід “спеціальної військової операції” на виконання завдання дипломатів із політичного відділу американського посольства – Сілліна та Бернстайна.

Нагадаємо, в Молдові відповіли на заяву МЗС РФ про “придаток київського режиму”.

У Росії призначили посла зі “злочинів України”

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button